FINNDRIFT

Tarina yrityksen synnystä ja kehityksestä.
Kaikkihan lähti siitä kun kävin vuonna 2008 katsomassa
X-tremen järjestämiä Pro-drifting kilpailuja.

Laji oli niin houkuttelevan ja siistin näköistä, että väkisinkin mietin… 
tuommoinen auto on pakko saada!

Niin rupesin etsimään autoa firmoista jotka tuovat autoja japanista. Tuohon aikaan Gti-magazine oli juuri tehnyt jutun japanin tuonneista jossa oli mainittu kyseisiä firmoja kuten mm. ESV ja Japanimports. Aikani etsittyä sattui esv:n tuonti listalta silmiin osuva auto. Tämä oli Nissan skyline R-32 4-door vm 92. Autosta tekee harvinaisen se, että siinä on neljä ovea, tämä kun oli yksi hakukriteeri. Autoon oli myös asennettu japanissa jo isompi moottori (RB25DET) jota oli hieman muutenkin viritetty. Auto oli todella loistavassa kunnossa, jonka takia hintakin oli hieman lista hintaa isompi. Näin jälkeenpäin ajateltuna kukaan muu hullu ei varmana olisi tehnyt autosta täysiveristä drifteriä. 

Auto saapui minulle syksyllä 2008 jolloin pääsin sitä testaamaan kouvolan moottoriradalle, sekä alastaroon. Hieman outoa oli kun ohjaus olikin oikealla. Tuli siinä mietittyä että tottuuko tähän ikinä?

Talven aikana Jaken, Teemun ja Timon kanssa tehtiin pieniä muutoksia alustaan ja sytytykseen tässä video 2009 treeneistä: 

 

Kun olin harjoittelemassa ajamista, niin kaikki kaverit kyselivät vuorotellen,
että pääseekö kyytiin. Kyytiläisiä oli jonoksi asti ja yritin kyydittää sen minkä ehdin.

Siitä se ajatus sitten lähti, koska tälläistä yritystä ei ole vielä kukaan tehnyt niin ajattelin, että tällä jutullahan voisi olla vaikka kysyntääkin.
Ja palvelun nimeksi jota yritys rupesi tuottamaan tuli näin
Drifting kyyditys, mainostila myynnin lisäksi.

Tästä muutaman vuoden kuluttua (2013) myös media huomasi toiminnan ja mm Iltalehti kävi kokeilemassa mitä tämä Drifting kyyditys elämys oikein on..?! Juttu alla, näpäyttämällä kuvaa pääset suoraan artikkeliin

drifting kyyditys Iltalehti 2013


Drifting Kyyditys Iltalehti Alastaro 2013

 

 

Skylinen talli tauko

Kaudella 2015 Ajoin skylinen Nez-drift kisoissa Virossa betoniseinään, jonka jälkeen auto on ollut uudelleen rakennettavana, sillä perän peltiosat sai niin isoja vaurioita että tilalle tehtiin putkiperä.

Samalla huomattiin että moottorissa oli myös vaurioita, joten sekin rakennettiin uudestaan.
Tämä seinään ajaminen johtui juuri moottori vauriosta kun kesken mutkaa ei ollut kaasulle vastetta ja auto ajautui seinään.
Logista katsoin myöhemimin tiedot niin kaasu oli ollut pohjassa niin pitkään kunnes tilanne oli ohi ja auto oli irti seinästä. Alla pari jaksoa kyseisestä reissusta.

 

 
 

Silvian osto

Kun skylle oli monta vuotta rakennettavana ja finn-drift yrityksenä ei voinut toimintaa jatkaa ilman autoa, oli edessä auton hankinta, Kyselin joskus Janne Veikkaselta hänen autoa lainaan ja läpällä joskus heittänyt että ostaisin hänen auton, vuonna 2017 tuli kuitenki todellinen mahdollisuus tähän kun Janne laittoi auton oikeasti myyntiin, sillä hän keskittyi hänen uuden yrityksen autoverkko.com kehittämiseen.

Olin itse tehnyt tuolloin yrittäjänä mielettömän vuoden töitä ja taloudellinen tilanne mahdollisti unelman toteuttamisen, joten miksipä ei.

Vesanto vielä lupasi kasata tiimin ympärille, jos ostan auton ja lähdetään nostamaan tosissaan finn-drift ylös, josta tulikin motto #finndriftisback.

 

Finn-drift Logo ja symboli

Vähän auton oston jälkeen poikani lähetti minulle whatsapissa kuvan, hän oli miettinyt että voisiko autoon tulla tällainen kuva kylkeen

 

Kun tutkin sulkapääkallon merkitystä, niin voin hyvin samaistua periaatteisiin mitä symbolit edustaa,

kuten heimolaisuus, lojaalisuus, rohkeus, vapaus ja itsenäisyys, hengellisyys ja hengelliset voimat sekä sielun rauha.
Kallo edustaa montaa eri tarinaa, mutta yksi merkittävimmistä on tulkittavissa näin
Perinteet ja arvot ovat kuolemattomia”

 

Kuvia vuosien varrelta

 skyline inkkari vers 1finndrift crafter